Чистење на тепих со природни средства

За одржување на хигиената во домот не е неопходно да секој месец да купувате скапи хемиски средства. Теписите можат да се чистат и освежуваат и со природни средства. Сепак, пред да почнете со чистење,…

Кои средства за туширање се најдобри?

Сигурно се сеќавате дека порано луѓето се миеле со сапун. Сега се’ почесто се користат разновидни средства за туширање, најчесто во вид на гел, пена, креми, купки, пилинг и комбинации на масло-к…

Со соодветни средства и прибор за чистење до идеален дом

Со соодветни средства и прибор за чистење можете да имате идеален дом. Немојте да влезете во продавница и да го купите цел рафт со производи, само затоа што немате време за читање на составот на средс…

Придобивки и лоши страни на превозните средства

Низ вековите, единствениот вид на движење било одење пешки или користење на товарни животни. Значајниот чекор во развојот на превозните средства е појавата на погон возилата во 18-тиот век и изумот на…