Како до вистински пријатели?

“Среќата ги создава пријателите, а несреќата ги проверува“ (Сенека) Пријателството според дефиниција е позитивен однос меѓу двајца или повеќе луѓе, кои чувствуваат меѓусебна симпатија и доверба. Секој…

Зошто плачеме?

Научниците веруваат дека постојат две главни функции на плачење: да се смириме кога сме емотивно потресени и како комуникација со другите, односно, сигнализација на чувства со кои се обидуваме да влиј…

Фенг шуи во вашиот дом

Како што ни е на сите познато, фенг-шуи (feng shui) потекнува од Кина и оваа вештина постои веќе 4000 години, а е прифатена на сите континенти. Непосредното опкружување, (големината на живеалиштето, р…

Чувствувајте се удобно додека планинарите

Ако еднаш  се вљубиш во убавите планини, полни со изненадувања, тоа трае засекогаш. Оние коишто често посетуваат планини, се чувствуваат удобно додека планинарат. Планинарењето е физичка активност кој…

Среќни и задоволни мајки – предизвик на новото време

Еден од најголемите предизвици на новото време, во однос на семејството, се случува по раѓањето, и во текот на растењето на детето. Вообичаено, мајката е таа која се грижи за храната, облеката и целок…