Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Научете како да го смирите духот со помош на медитација

Поради големите секојдневни стресови, се јавуваат физички и емоционални проблеми. Се верува дека стресот е причината за 75% од болестите. Забрзаниот начин на живеење и барањата од општеството не’…

Боранија – мешунка богата со витамин К

Боранија (Phaseolus vulgaris) претставува често потценет, но сепак многу здрав и хранлив зеленчук, кој во облик на сочни мешунки во полузрела состојба се користи во исхраната. Потекнува од Мексико од …

Иланг-иланг – цвеќе над цвеќето

Името иланг-иланг (Ylang-ylang)  значи  пустина, алудирајќи на неговото природно живеалиште, и ретки, што укажува на неговиот исклучително деликатен мирис, но најпознат и најкористен превод е „цвеќе н…

Како да ја засакате вашата работа?

Сигурно понекогаш сте биле во ситуација кога сте сакале да ја напуштите својата работа, поради некоја причина или недоволна заинтересираност, исцрпеност и сл. Во овој текст ќе ви препорачаме неколку с…