Бозел – едно од најстарите лековити растенија

Бозел (Sambucus) е едно од најстарите европски лековити растенија. Кај древните народи бил сметан за симбол на раѓањето и смртта, исто така се користел и за заштита од лошите сили. Старите Европејци и…

Маџун – природен лек со стара традиција

Маџунот уште наречен гроздов слад, е специјалитет добро познат на нашите предци, како по својот оригинален вкус и арома, така и по благотворното дејство врз човековото здравје. Маџунот се добива со из…