Танц на шипка – музика, витка фигура и цврсти мускули

Ако ја сакате музиката и сакате да имате витка фигура и цврсти мускули, танц на шипка е идеален избор за вас. За оваа рекреација не е битна градбата ниту кондицијата, и совршено е за сите жени. Првиот…

Капуера како спорт

Капуера, која што е претставува взаемност од музика, танц и боречки вештини, има афро – бразилско потекло и се појавува во шеснаесеттиот век. Таа претставува физичка активност така што нејзините извед…

Парати – мал рај во сенката на големиот Рио

Парати е историско место во подрачјето на управа на Рио де Женеро, едeн од најважните градови во Бразил. Населен во 1667., од страна на Португалците, градот стратешки растел во текот на 18. век, зарад…

Децата и странските јазици

Децата се најдобри во учење странски јазици кога се мали. Но, учење јазици бара и вклучување на родителите, а започнува со поврзување на наједноставните зборови со нивните значења. Како што се имагина…