Диета со печурки – М-план

Диета со печурки, т.н. М-план диета е хит меѓу холивудските ѕвезди, а е дело на нутриционистот Џ.Џексон. Оваа диета е многу лесна и едноставна. Единствениот елемент за кој мора да се придржува е барем…

7 начини да ослабете за 7 дена

За да ослабете и да ја постигнете саканата тежина, потребно е многу повеќе од вежбање и диети. Доколку сакате да ослабете, морате да го промените и своето однесување. Овие неколку совети ќе ве научат …

Возете велосипед и уживајте активно во природата!

Возењето велосипед е популарна вежба, како за рекреација, така и за намалување на телесната тежина. Можете да уживате во природата сами или заедно со вашето друштво, а освен тоа и физички се активират…

Диета за зголемување на телесната тежина

Основен принцип на оваа диета е внесување на поголемо количество на енергија пред да се потроши истата, со постепено внесување на повеќе калории. Дневно се препорачува да се внесуваат додатни 500 kcal…

Диета на поени

Диетата со исхрана на поени ја дели храната во три бои (зелена, жолта и црвена). Боите се како кај семафорот. Оваа диета можете да ја прилагодите според себе самите, како што ви е најзгодно. Препорачл…