Саунатa е добра за здравјето

Често се прашувате дали сауната е добра за здравјето? Пред се’ многу е важно колку години имате и дали имате здравствени проблеми. Поврзаност меѓу сауната и здравјето постои. Одењето во сауна е …

Панчакарма – подмладување на телото

Панчакарма е ајурведска програма за чистење и подмладување на телото. Потекнува од зборот панча, што значи пет, и карма што значи делување. Оригиналниот процес на чистење се состоел од пет постапки ко…

Размрдување во вашиот дом

Доколку сметате дека теретаната не е место во кое можете да ги согорувате калориите, или пак дека едноставно сакате да го поминувате времето во вашиот дом продуктивно, најдоброто нешто кое можете да г…

Натуропатија – лекување на природна база

Натуропатија е здравствена дисциплина која се базира на лекување на природна база. Иако терминот настанал во 1895 година, овој тип на медицина се практикувал стотици години. Телото има способност да с…

Грешки кои несвесно ги правите при нега на кожата

Во текот на есента, кожата го губи својот сјај и станува сува, чувствителна и почесто се чешате. Проверете како ја негувате вашата кожа и како несвесно ја сушите повеќе. Долго туширање под врела вода …