Како да препознаете дали Вашиот осип има потреба од итен лекарски преглед?

Осип (исип) е состојба на кожата во која се менува бојата, изгледот и нејзината текстурата на кожата. Осипите може да се појават во многу форми, како: Црвенило Испакнатини Грутки Плускавци Тие можат д…

Саунатa е добра за здравјето

Често се прашувате дали сауната е добра за здравјето? Пред се’ многу е важно колку години имате и дали имате здравствени проблеми. Поврзаност меѓу сауната и здравјето постои. Одењето во сауна е …

Како да се справите со зголемена температура?

Зголемена температура најчесто укажува на присуство на некакво воспаление во организмот и ве предупредува дека вашето тело во тој момент не поседува идеален здравствен и имунолошки баланс.  Нормалната…

Брусница – помош при инфекции, температура и замор

Брусницата (Vaccinium vitis-idaea) е богата со органски киселини, бета каротен (витамин А), некои  Б витамини  (Б1, Б2, Б3), од минералите најмногу има калиум, многу фенолни компоненти наречени биофла…

Вероника – билка на лековитоста

Вероника (лат.Veronica officinalis) е повеќегодишна билка која најмногу се појавува на подрачјето на Азија, Северна Америка, но и европските земји. Оваа билка во минатото била најмногу ценета од Римја…