Арт терапија – третман преку уметничко изразување

Концептот на терапија со уметноста или арт терапија, се однесува на третман преку уметничко изразување. Припаѓа на групата на креативни, заедно со музичката, драма терапија, како и танц, односно терап…

Иланг-иланг – цвеќе над цвеќето

Името иланг-иланг (Ylang-ylang)  значи  пустина, алудирајќи на неговото природно живеалиште, и ретки, што укажува на неговиот исклучително деликатен мирис, но најпознат и најкористен превод е „цвеќе н…

Акупунктура – ефективек лек или плацебо ефект?

Акупунктура е древна кинеска метода на лекување со помош на игли кои се бодат на одредени точки на кожата. Самиот збор потекнува од латински acus = игла, pungere = набодува. Методата е именуванa од ст…

Какво влијание има музиката врз нашата психа?

Музиката отсекогаш имага големо влијание врз човекот, како на неговата психа, така и на културолошкиот развој на општеството. Музиката служи за опуштање, за забава, за лекување на болести или слични а…

Драматични и запрепастувачки “anti-aging” резултати – Вампирска метода

Никогаш не сте ни помислувале дека нешто може да биде толку револуционерно што дури ќе ја промени вашата перспектива на “anti-aging” медицината. Па, подготвени или не, веќе постои – така наречената “в…