Свежо цедени сокови за извонредна кондиција

За да би биле во одлична кондиција потребна е комбинација од телесна сила, оптимално здравје и сосредоточеност на умот. Секој спортист ќе ви каже дека свежо цедените сокови му даваат сила, моќ и енерг…

Научете повеќе за јогата

Јогата претставува поврзување со нашето вистинско битие. Без разлика на тоа кој пат сте го одбрале, или која техника ја применувате – целта е секогаш иста – спознавање, самоспознавање, свесност и повр…

Моќта на позитивните афирмации

Кога станува збор за техники кои можеме да ги користиме за подобрување на сопствениот живот, афирмациите се едни од најпознатите техники, кои се користат од се’ поголем број на луѓе во денешно в…

Како заљубеноста влијае врз здравјето?

Дали некогаш сте се запрашале колку заљубеноста има влијание врз здравјето? Љубовта е позитивна емоција која струи низ телото и го ослободува умот. Познато е дека ослободувањето значи подобрување на з…

Со читање книги – до совршена рекреација

По работното време секој сака да се опушти со некоја активност која го исполнува. Со зголемувањето на бројот на серии, луѓето го насочуваат своето внимание кон нив и се намали интересот за книги. Тоа …