9 употреби на мајонезот што не ги знаевте

Ако имате заплеткана гума за џвакање во косата, со мајонез можете лесно да ја отстраните. Заплетканата коса намачкајте ја со мајонез и оставете 2-3 минути. Потоа нежно, со чешел отстранете ја гумата з…

7 интересни употреби на јајцата за кои не сте знаеле

Освен што се дел од исхраната и се богати со јаглехидрати, јајцата можат да се употребат за многу повеќе работи за кои сигурно не сте слушнале. Прочитајте за што поточно станува збор во текстот. Жолчк…