Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Успехот во 8 зборови

Што е успех? Успехот е релативен поим – секој тежнее кон подобро утре – за себеси, за богата кариера, за убава жена или маж, за  многу пари. Што е за Вас успехот ? Дали сакате да остварите…

Значењето на куќите во хороскопот

Куќите во хороскопот ни кажуваат во кои подрачја на животот нешто ни се случува. Кога некоја куќа е полна со планети, тоа значи дека тоа подрачје е активно во нашиот живот. Прва куќа се однесува на ли…

Сопруга или љубовница – прашањето е сега

Сопруга или љубовница? Ова е многу комплицирана тема. Какви жени мажите перципираат како “добри риби за секс”, а какви како идни сопруги?   Од една страна, на интернет и во списанијата ќе …

Книги за личен развој

Во време на брз живот и големо незадоволство, често знаеме да тежнееме кон успех, кој не доаѓа, нешта кои ги посакуваме и ги немаме – за на крајот од денот да си легнеме уморни од желбата да имаме мал…