Витамин Б9

ВИТАМИН Б9 (фолна киселина) Фолната киселина позната и како витамин Б9 и има улога во синтезата на ДНА и конверзијата на некои аминокиселини, за раст и развој на клетките и во одржувањето на нормалнат…

Круша – дар од боговите

Круша (лат. Pyrus ) е едно од најслатките овошја за кои некогаш се верувало дека се дар од боговите. Растат на дрво, со карактеристични жолти и зелени бои, кои варираат од видот за кој станува збор. Д…