Арт терапија – третман преку уметничко изразување

Концептот на терапија со уметноста или арт терапија, се однесува на третман преку уметничко изразување. Припаѓа на групата на креативни, заедно со музичката, драма терапија, како и танц, односно терап…

Мислите дека не сте фотогенични? Еве неколку трикови!

Време е да се спријателите со фотоапаратот и да докажете дека фотогеничноста е карактеристика која се стекнува со време, вежбање и пракса, а не е вродена. Пред да научите било каков трик, важно е да р…

Даниел Стоимилов: Бидете она што сте, секој е убав на свој начин

Даниел Стоимилов е млад фотограф кој уште од мали нозе страста ја насочил кон фотографијата. Сликајќи ги луѓето по забавите, стигнува до сопствено фото студио. Самоуверено чекори кон целта и го оствар…