Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Јод – неопходен за работа на штитната жлезда

Јодот претставува есенцијален минерал кој се јавува во трагови во човековиот организам, примарно одговорен за правилен развој и работа на штитната (тироидна) жлезда, а ние го внесуваме преку храната. …

Хипотироидизам

Хипотироидизам претставува пореметување на метаболизмот како резултат на намалено лачење на тироидни хормони во крвта. Ретко вредностите на тријодтиронин и тироксин се во нормална граница, дури и пока…