Мистиката на мајанскиот хороскоп

Мајанските астролошки знаци се поделени во 19 зодијачки знаци, но, современите толкувања се многу нејасни. Тоа што е познато е дека Маите го користеле календарот на Хааб. Значењата и симболиката биле …

Што претставува вашата планета владетел?

Секој хороскопски знак има своја планета владетел. Но, колку добро ја познавате планетата која го претставува вашиот знак и што всушност таа означува? Лав – Сонце Како што е Сонцето во центарот …

Значењето на куќите во хороскопот

Куќите во хороскопот ни кажуваат во кои подрачја на животот нешто ни се случува. Кога некоја куќа е полна со планети, тоа значи дека тоа подрачје е активно во нашиот живот. Прва куќа се однесува на ли…

Како вашиот знак поднесува алкохол?

Како вашиот знак поднесува алкохол? Кој пијалок ви е омилен? Овен Овенот е авантурист со динамична придода. Совршен пијалок за него се коктелите. Битно е да не се премногу слатки и често да ги менува,…

Хороскоп и спорт – забава предодредена од ѕвездите

Кој спорт е идеален за вашиот хороскопски знак според општите карактеристики на знаците? Овен Овен е активен знак. Сака спортови со многу адреналин, акција и докажување, но сепак, идеални спортови би …