Кјото – градот на храмовите

Кјото, некогашниот главен град на царската Јапонија, е сместен на островот Хоншу, а подрачјето е населено уште од 7. век.  Во Кјото се наоѓаат дури 2000 храмови и светилишта, а ги посетуваат околу 30 …

Малезија – збир од прашуми, храмови и облакодери

Малезија долго време била англиска колонија, од обичаите, па до начинот на градење на палати и куќи, и затоа претставува мешавина на британскиот и малезискиот стил. Од многуте убавини што ги нуди оваа…

Индија – колевка на цивилизацијата

Кога се работи за разновидни искуства, Индија е интересна, единствена и една од најстарите цивилизации на земјата. Можете да ги посетите разиграните градови полни со живот, преубавите планински краеви…