Нашиот секојдневен непријател наречен – целулит

Целулитот е деформитет со кој се соочуваат се’ повеќе жени во светот, додека бројот на мажите е многу мал. Заради натрупување на масни наслаги и токсини под кожата, сврзното ткиво ослабува и се создав…

Ве мачи несоница?

Во денешно време многумина имаат проблеми со спиењето. Оние на кои им треба многу време за да заспијат, се будат во текот на ноќта, или пак имаат тешки соништа, и наутро се будат уште поуморни, се вел…

Стевија – здрава замена за шеќер

Стевија (Stevia rebaudiana) е растение кое е значајно заради количината на слатки гликозиди. Потекнува од Парагвај, а се одгледува во Јужна и Средна Америка, Израел, Тајланд, Јапонија, Кина и Австрали…

Васаби – јапонскиот самурај на здравјето

Васаби (Wasabia japonica) со векови се користи како лек за многу болести. Се верува дека ги уништува штетните бактерии од храната, ја подобрува силата на коските, функцијата на црниот дроб, а има и ан…

Аспарагус – чувар на здравјето

Аспарагус (лат. Аsparagus officinalis) е билка која е позната уште од Aнтичкиот свет, каде особено била почитувана од Римјаните и Старите Грци. Оваа билка не е доволно позната во Македонија, а претста…