5 женски парчиња облека за кои мажите мислат дека се неодоливо секси

И додека ние од петни жили се трудиме да се дотераме со цел да заблескаме, а сето тоа за машкиот род, тие всушност се многу поедноставни суштества. Тие не забележуваат детали како на пример фризурата,…

Витамин К за коагулација на крвта

Витаминот К, кој спаѓа во групата на витамини растворливи во масти, претставува коагулациски  витамин, бидејќи има важна улога во згрутчувањето (коагулација) на крвта. Витаминот К е составен од група …

Мал црн фустан – задолжителен додаток во плакарот

Во гардероберот на секоја жена, постојат одредени парчиња кои мора да се имаат и претставуваат вистинска класика. Токму таа гарантира дека не секогаш големиот број на бои и додатоци се потребно за да …

Витамин Е – силен антиоксиданс

Витаминот Е (α-tocopherolum) претставува витамин растворлив во масти, кој се наоѓа во сите ткива во организмот, а најмногу во црниот дроб, мрсното ткиво и мускулите. Главно се применува кога има негов…

Црн чај – благодет од природата

Црниот чај (лат.Camellia sinensis) е уште еден благодет од природата, со многу лековити својства. Неговата моќ била позната уште пред 5000 години во Кина, каде бил популарен пијалок. Во минатото, при …