5 најдобри есенцијални масла за сјајна и блескава кожа

Најверојатно имате свои омилени производи за нега на кожата, но колку од нив содржат состојки кои не се природни? Понекогаш е добро да се определите за 100% природни масла, бидејќи ќе се изненадите ко…

Чајно дрво – најмоќен растителен антисептик

Чајното дрво нема никаква поврзаност со чај. Името го добива од страна на морнарите на капетанот Џејмс Кук, кога дошле до брегот на источната Австралија и од листовите на ова растение подготвиле топол…