Машки патики и чевли како одраз на личноста

Мажите носат патики и чевли во зависност од ситуацијата и од самата личност, а генерално, тие сакаат три работи: удобност, универзалност и сезонска селекција. Најбитната работа за секој маж е удобност…

5 модни грешки кои ви додаваат години и килограми

Познатo ви е дека тешката и нападна шминка како и неодржуваната коса можат да направат да изгледате многу постаро. Сличен ефект има и облеката, а вие често не сте свесни за тоа. Погрешниот избор на об…

Слатки летни чевли

Кога станува збор за најомилените летни чевли за оваа сезона, дизајнерите на модните писти не престануваат да изненадуваат со својата слободоумност и креативност. Ова лето, имате огромна палета на бои…

Габични инфекции на нокти: проблем кој се повторува

Габичнитe инфекции се oштетувања кои настануваат од внатрешната страна на плочката на ноктот и понатаму се шират на целата негова површина. Карактеристично за нив е менување на бојата на ноктот, тврдо…

Домашни решенија за тесни чевли

Сте купиле нови чевли. Ја облекувате омилената комбинација и забележувате дека новите чевли ве стегаат. Се прашувате како е можно да се случи ова, бидејќи кога ги купивте чевлите ви беа таман? Немате …