Компир – дар од природата

Компир (Solanum tuberosum), скромна намирница која припаѓа на фамилијата Solanaceae и има важна улога во развојот на човештвото. Се нарекува подземен резервоар на енергија, бидејќи изобилува со скроб …

Тегавец – популарен народен лек

Тегавецот (лат. Plantago) е уште една популарна билка, која во алтернативната медицина се смета како еден од најдобрите природни лекови. Поради нејзините лековити својства била ценета уште одамна, а с…