7 секојдневни навики кои го уништуваат квалитетот на косата

Женската убавина започнува со косата, затоа проследете ги следните 7 секојдневни навики кои токму го уништуваат нејзиниот квалитет. Свесни сте дека имате тенко влакно, но сепак одлучувате да ја носите…

4 совети за нега на кадрава коса

На кадравата коса потребна и е дополнителна грижа за да се одржи бујна и сјајна. За да го постигнете посакуваниот изглед на вашата коса, следете ги следниве совети: 1. Одберете го вистинскиот шампон и…

5 митови за здрава коса

Има некои работи за косата за кои знаеме дека се вистинити, но, исто така има и работи за кои не сме сигурни. Дали косата станува имуна на шампонот кој го користиме, или пак дали навистина ќе расте по…

Отстранете ја сами несаканата боја на коса

Вашата нова боја на коса веќе почна да бледнее или едноставно ви е здосадена и сакате да ја смените. Постојат неколку начини на кои сами можете да ја отстраните несаканата боја на коса. Во следниот те…

Правилно одржување на приборот за шминкање

Приборот за шминкање бара редовно да чистење и одржување. Чистиот прибор е битен, како за хигиената, така и за негата на лицето. Доколку не се чистат, постои ризик од појава на мозолчиња и акни. На ва…