Ова се најубавите градови покрај езера во светот!

Оваа година, дестинациите каде што можете да го пронајдете мирот, а истовремено да има и ноќен живот и можност за уживање во водена површина – се најдобриот и најбараниот избор. Во прилог, прочи…

Луцерн – фестивали, историја и природни убавини

Луцерн (Lucerne) е еден од најпопуларните градови во централна Швајцарија, а се наоѓа на крајбрежјето на езерото кое носи исто име, со преубав поглед кон алпските врвови Пилатус и Риги. Има околу 80 и…