Бакар – претставник на микроелементите

Бакар е претставникот на микроелементите, што би значело дека на човековото тело му се неопходни многу мали количини од овој минерал за да може истото да функционира нормално. Без разлика на количинат…

Морските плодови се најздравата храна

Морските плодови претставуваат извор на есенцијални аминокиселини, имаат низок процент на вкупни масти, што ја  прави оваа храна нискокалорична. Содржат омега-3 масни киселини кои влијаат поволно на з…