Свети Трифун VS Свети Валентин

Додека е зимата уште во тек, во православната вера на 14 февруари се слави Свети Трифун, а католиците го одбележуваат Свети Валентин. На Свети Трифун прв пат се крои лозјето, со посебна молитва и благ…

Интересни факти што не сте ги знаеле за цвеќето

Поранешното правило дека цвеќето се подарува заради некаква благодарност, денес веќе не важи. Можете да подарите цвеќе и од друга причина. Денес е Свети Валентин. Бидете креативни. Еве неколку интерес…

Подари ми цвет и ќе знам каков си

Колку пати ви се случило да подарите цвеќе и да се запрашате што сакате да кажете со тоа? Или на пример подарувате цвеќе, и пораката е сосема погрешна? За да немате вакви проблеми, а и воедно да не се…

Пријателство после врска – да или не?

Истражувањата покажале дека жените се тие кои најмногу сакаат да го задржат пријателството после прекинот на врската, многу повеќе кога тие се оставени, а поретко обратно. Кога прекинот е договорен, ж…

Шопинг, секс, интернет – зависностите на модерното време

Живееме во ера на зависности кои можат да им се препишат на човечките слабости, трендовите, глобализацијата и општеството. Ненадејниот технолошки развој и постепената дехуманизација, отуѓување и осаме…

ноември 2017
ПВСTПСС
« Апр  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Архиви